НАЧАЛО / СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

Полезни ли са бананите?

Дата: 2018-01-07

banani

Никога няма да погледнете смирения банан по същия начин, след като откриете многото ползи за здравето и причините да ги добавите към вашата диета.

Те могат да помогнат за борба с депресията, да ви направят по-умни, да лекуват махмурлука, да облекчат сутрешната болест, да предпазват от рак на бъбреците, диабет, остеопороза и слепота. Освен това те дори могат да излекуват сърбежа на ухапване от комари и да направят блясък на обувките ви.

Ето 25 причини да ядете банани, които никога не сте обмисляли преди.

Ако мислите, че бананите са само за маймуните, помислете отново

Бананите помагат да се преодолее депресията поради високите нива на триптофан, който се превръща в серотонин - щастливият мозъчен невротрансмитер.

Яжте два банана преди напрегната тренировка, за да пакетирате енергиен удар и да поддържате кръвната си захар.

Защитете се срещу мускулни крампи по време на тренировки и нощни крампи на краката, като ядете банан.

Противодействайте загубата на калций по време на уриниране и изграждайте силни кости, като ги допълвате с банан.

Подобрете настроението си и намалете симптомите на PMS, като ядете банан, който регулира кръвната захар и създава релаксиращо облекчаване на стреса.

Бананите намаляват отока, предпазват от диабет тип II, помагат за отслабване, укрепват нервната система и помагат при производството на бели кръвни клетки, всичко това се дължи на високите нива на витамин B-6.

Укрепване на кръвта и облекчаване на анемията с добавеното желязо от банани.

Високо съдържание на калий и ниско съдържание на сол, бананите са официално признати от FDA като способни да понижават кръвното налягане и да предпазват от инфаркт и инсулт.

Яжте банани за по-добро храносмилане


Богато на пектин, бананите помагат на храносмилането и леко хелатират токсините и тежките метали от тялото.

Бананите действат като пребиотик, стимулирайки растежа на приятелски бактерии в червата. Те също така произвеждат храносмилателни ензими, които подпомагат абсорбирането на хранителни вещества.

Запек? Високото влакно в бананите може да помогне да се нормализира подвижността на червата. Имаш ли писти? Бананите успокояват храносмилателния тракт и помагат за възстановяване на загубените електролити след диария.

Бананите са естествен антиацид, който осигурява облекчение от киселинен рефлукс, киселини и ГЕРБ.

Бананите са единственият суров плод, който може да се консумира без усилия, за да се облекчат стомашните язви, като се покрие обвивката на стомаха срещу корозивни киселини.

За естествено изцеление от обикновен банан

Храненето с банани ще помогне за предотвратяване на рак на бъбреците, предпазва очите от дегенерация на макулата и изгражда силни кости чрез увеличаване на абсорбцията на калция.

Бананите ви правят по-умни и ви помагат да учите, като ви направят по-бдителни. Яжте банан преди изпита, за да се възползвате от високите нива на калий.

Бананите са с високо съдържание на антиоксиданти, осигуряващи защита от свободни радикали и хронични заболявания.

Храненето на банан между храненията спомага за стабилизирането на кръвната захар и намаляването на гаденето от сутрешната болест.

Разтъркайте ухапване или уртикария с вътрешността на бананова кора, за да облекчите сърбежа и раздразнението.

Контролирайте кръвната захар и избягвайте свързването между ядене, като ядете банан. Яденето на банан може да понижи телесната температура и да ви охлади по време на треска или в горещ ден.

Естественият триптофан подобрява настроението помага за облекчаване на сезонното афективно разстройство (SAD).

Прекратяване на пушенето? Бананите съдържат високи нива на В-витамини, както и калий и магнезий, за да се ускори възстановяването от ефекта на отнемането.

Премахване на брадавици, като поставите вътрешността на парче банан коричка срещу брадавици и залепване на място.

Разтрийте вътрешността на бананова коричка на вашите кожени обувки или чанта и ги полирайте със суха кърпа за бърз блясък.

ВИЖТЕ ОЩЕ