НАЧАЛО / СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

7 Необходими въпроси, които трябва да попитате вашият партньор преди да е късно.

Дата: 2017-12-12

7 vuprosa predi svata

Никога няма да опознаете партньора си перфектно - но има някои основни неща, които вероятно трябва да знаете, преди да установите живот с някого.

Има някои основни неща, които вероятно трябва да знаете, преди да установите живот с някого. Накрая на Reddit има конец, озаглавен "Какви въпроси трябва да попитат партньорите си, преди да се оженят?" Повечето от въпросите се отнасят до двойките, които започват да стават сериозни, а не само до двойките към олтара.

По-долу сме посочили седем от най-важните въпроси от тази тема. Прочетете и вижте кой още трябва да попитате.

Искаш ли деца?

Това е съвет от IntoTheMystic1.

Ако вие или партньорът ви (разбираемо) се притеснявате, че като имате деца, ще промените връзката си в най-лошия смисъл, трябва да се въоръжите с познания за това, което помага на родителите да поддържат интимност.

Кой ще готви и върши домакинската работа?

Този въпрос идва от Back2Bach, който добавя: "Какво можем да направим като двойка, за да разделим рутинните задачи и отговорности, така че всеки да се чувства равен?"

Според проучване на Pew Research от 2007 г. споделянето на домакинска работа е третият най-важен фактор за успешен брак. (Първите две са вярност и щастлива сексуална връзка).


В извадката от семейство "Бързо напред", публикувана в Атлантическия океан, три проучвания пишат, че дори и днес жените са склонни да поемат тежестта на домакинската работа на семейството си.

Колко дълг (ако има такъв) имаш?

Честният разговор за финансите - особено за дълга - е от ключово значение, преди да се ожени или дори да стане сериозен. Както съобщи Business Insider, лъжата за вашия дълг може потенциално да унищожи връзката ви.

Нещо повече, Ринд каза: "Трябва да знаете как някой управлява финансите си, защото това напълно засяга цялата картина".

От колко време имаш нужда? Интересното е, че отделянето на време и отделянето на някои от вашите нужди извън отношенията ви може да бъде точно това, което вашето партньорство се нуждае.

В книгата си "Всичко или нищо брака" Ели Финкел, психолог в Северозападния университет и професор в Училището по мениджмънт "Келог", препоръчва да поискате по-малко от вашия брак като начин да го укрепите. Например, може би вашият партньор не пожелава философски дебати в късните вечери по начина, по който го правите;

Finkel каза пред Business Insider: "Ако се окажете хронично разочаровани от един от елементите на вашия брак, един от най-добрите начини да се справите с това е да помислите: Дали наистина е важно да се опитам да отговоря на тази нужда, по-специално чрез брака ? "

Какво мислиш за изневярата?

AvieLikesThis пише: "Има хора, които вярват, че гледането на порнография или посещаването на клубове е изневеряващо."

Този въпрос за изневяра никога не е бил по-подходящ. Както съобщава Kristin Salaky от INSIDER, "емоционалните проблеми" стават все по-чести - и все по-трудни да се дефинират.

Някои признаци, че сте въвлечени в емоционална афера, включват непрекъснато мислене за другия човек и отдръпване, когато партньорът ви се изправи срещу вас.

Ако усетите подоризтелни признаци, че вашият партньор има емоционална връзка, обърнете внимание на всякакви разлики в сексуалните им интереси.

Как ще се променят отношенеята ни след сватбата?

"Някои хора смятат, че очакванията са различни, когато сте женени, отколкото когато се срещате, а други смятат, че те са еднакви", казва Евелинрай. "Важно е да бъдете на една и съща страница относно очакванията за всеки етап от една връзка."

Пишейки за Би Би Си, психологът Кристиан Джарет цитира няколко изследвания, които предполагат, че личностите на хората са склонни да се променят, след като свържат възела. Например едно холандско проучване от 2017 г. установи, че нивата на самоконтрол и прошка на партньорите се увеличават през първите четири години на брака.

Все пак е важно да обсъдите как ще се променяте отношенията ви, ако планирате да се омъжите, както и това, от което се страхувате и сте развълнувани.

ВИЖТЕ ОЩЕ