НАЧАЛО / СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

5 знака, че сте интелигентни дори да не се чувствате така

Дата: 2017-11-27

5 знака че сте интелигентни

Глупавите хора са склонни да надценяват своята компетентност, докато умните хора са склонни да се продават сами. Както Шекспир го постави в "Както ти харесва": "Глупакът мисли, че е мъдър, но мъдрият човек се познава като глупак".


Тази конвенционална мъдрост се подкрепя от проучване на Университета Корнел, проведено от Дейвид Дъннинг и Джъстин Крюгер. Феноменът сега е известен като ефекта на Dunning-Kruger.

Така че, ако не сте твърде сигурни в собствения си интелект, това всъщност може да е индикация, че сте доста интелигентни - достатъчно внимателни, за да реализирате вашите ограничения, поне.

Ето някои фини признаци, че сте значително по-умни, отколкото си мислите.

Уроци по музика

Изследванията показват, че музиката помага на умовете на децата да се развиват по няколко начина: • Проучване от 2011 г. установи, че резултатите от тест за вербална интелигентност сред 4-6-годишните се увеличават след само един месец музикални уроци.

• Проучване от 2004 г., ръководено от Глен Схеленберг, установи, че 6-годишните, които са имали уроци по клавиатура или глас от девет месеца, са имали повишаване на интелигентността в сравнение с децата, които са се занимавали с драматургични упражнения или не са имали класове.

Ти си най-старият

Норвежките епидемиолози са използвали военни записи за изследване на раждаемостта, здравословното състояние и резултатите от IQ на близо 250 000 18- и 19-годишни мъже, родени между 1967 и 1976 г. Резултатите показват, че средното първородно е имало IQ от 103, в сравнение със 100 за второ дете и 99 за трети деца..


Ню Йорк Таймс съобщава: "Новите констатации, публикувани от изследване, публикувано през юни 2007 г., показват, че най-възрастните деца имат лек, но значителен ръст в IQ - средно три точки над най-близкия брат. И установи, че разликата не се дължи на биологичните фактори, а на психологическото взаимодействие на родителите и децата. "

По тази и други причини, първородните са склонни да бъдат по-успешни (но не и много по-успешни), отколкото техните братя и сестри. Имате котка

Изследване от 600 студенти от 2014 г. установи, че хората, идентифицирани като "кучета", са били по-изходящи от тези, които са идентифицирали като "котки", според тест, който измерва личността и интелигентността.

Но познайте какво? Тези същите хора от котките вкараха по-високо в частта от теста, която измерва когнитивните способности.

Ти си левичар

Лявата ръка се свързваше с престъпността и изследователите все още не са сигурни дали и защо има малко повече левичари в престъпна популация.

По-нови изследвания свързват левичарството с "различно мислене", форма на творчество, която ви позволява да излезете с нови идеи от бърза - поне сред мъжете.

В своя преглед на доклад от 1995 г. репортерът от Ню Йорк Мария Конникова пише: "Колкото по-белязан е левичарският предпочитание в група мъже, толкова по-добре те са били при тестове на различна мисъл."

Хората с лява ръка са по-умели, например, когато комбинират два общи предмета по нови начини, за да образуват една трета - например, като използват полюс и калай, за да направят къща за птици. Те също така превъзхождаха при групирането на списъци с думи в възможно най-много алтернативни категории.

Научихте се да четете рано

През 2012 г. изследователите са разгледали близо 2 000 двойки идентични близнаци в Обединеното кралство и са установили, че братята и сестрата, които са се научили да четат по-рано, са имали по-високи резултати при тестове за когнитивни способности.

Авторите на изследването предполагат, че четенето от ранна възраст увеличава както устната, така и невербалната (например разсъждение) способност, за разлика от обратното.

ВИЖТЕ ОЩЕ