НАЧАЛО / СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

10 много успешни хора, които променят кариерата си след 30-годишна възраст

Дата: 2017-12-01

uspeshni hora

От главния изпълнителен директор на Amazon Jeff Bezos до модната дизайнерка Вера Уанг, тези успешни истории доказват, че никога не е твърде късно да започнем

Въпросите за това, дали сте на "правилната" кариера, може да удари страх дори в сърцето на най-увереният човек.

Но, както някои от най-успешните хора доказват, че не е нужно всичко да е измислено от самото начало.

Тук са 10 много успешни хора, които доказват, че никога не е твърде късно да променят пътищата:

1. Джеф Безос има доходоносна кариера в компютърната наука на Уол Стрийт и поема водещи роли в различни финансови компании, преди да премине към света на електронната търговия и да пусне Амазон на 31-годишна възраст.

2. Джулия Дет се занимава с реклама, медии и тайна интелигентност, преди да напише първата си готварска книга на 50-годишна възраст, като стартира кариерата си като известен готвач през 1961 г.

3. Тери Крюс е получил многобройни признания за своята комедийна творба на всепризнатата постановка Everybody Hates Chris и Бруклин Nine-Nine. Но никой не се смееше, когато се бяха справили с екипажите по време на четирисезонния си мач като отбранителен играч за различни отбори от НФЛ в средата на 90-те.

4. Тим и Нина Загат са били двамата адвокати в края на 30-те години, когато през 1979 г. публикуват първата си колекция от рецензии на ресторанти под името Zagat. Марката в крайна сметка се превръща в знак на кулинарна власт.


5. Вера Уанг беше фигурка и журналист, преди да влезе в модната индустрия на 40-годишна възраст. Днес тя е една от най-известните дизайнери на жени в света.

6. Дуейн Джонсън не превърна кариерата си веднъж, но два пъти. Преди той да е бил "най-наелектризиращият човек в спортното забавление", Джонсън за кратко време беше резерва в отбора на канадската футболна лига Калгари. Той се оттегли от футболната кариера и се присъедини към Световната федерация по борба (WWF) през 1996 г. на 24-годишна възраст, която го катапултира със звездичка и му позволи да премине към телевизията и филмите в началото на 2000-те години.

7. Дълго преди Роналд Рейгън да стане 40-ият президент на Съединените щати на 69 години, той беше млад, възходящ холивудски актьор по кино и телевизия.

8. Арнолд Шварценегер е направил две големи промени в кариерата си, първо, когато се премества от световен шампион на 20-те си години до награден актьор през 30-те си години, а след това става губернатор на Калифорния през 2003 г. на 56-годишна възраст.

9. Преди да стартира вирусните нови медийни сайтове BuzzFeed и The Huffington Post по време на 30-те си години, Jonah Peretti преподаваше средно училище Microsoft Office като учител по компютърни науки.

10. Тайкичиро Мори е академик, който на 51 години стана инвеститор на недвижими имоти, когато основава Mori Building Company. Неговите брилянтни инвестиции го правят най-богатият човек в света през 1992 г., когато има нетна стойност от 13 милиарда долара.

ВИЖТЕ ОЩЕ

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАС!

Това не е спам. Вашият имейл адрес ще бъде използван само от Vempos.

FACEBOOK

НЕ ПРОПУСКАЙ