НАЧАЛО / РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Какви мъже предпочитат жените ?

Дата: 2017-12-16

woman-thing

Жените са привлечени от най-силните мъже, потвърди ново австралийско проучване.

Изследователи от университета Грифит в Куинсланд изследвали кои фактори влияеха най-много на женското привличане и установиха, че физическата сила е върховна.

След като проучиха 150 жени, те стигнаха до извода, че почти биха могли да предскажат колко привлекателен човек е основан на три неща: колко физически силен изглежда, колко е висок и колко е слаб.

Учените проведоха два отделни експеримента, по време на които бяха показани пълни снимки на мъже на всеки от участниците, които впоследствие оцениха нивата на физическата сила на мъжете и оцениха тяхната привлекателност.

Докато някои жени предпочитат феминизираните лица при оценката на снимките на мъжете, почти всички предпочитат тези, които възприемат като физически силни, за разлика от слабо изглеждащите.


Резултатите показват, че най-силните мъже, включени в образните образци, също се смятат за най-привлекателни.

По-нататъшен анализ също показва, че височината и крехкостта са били предпочитани от жените участници, които заедно с физическата сила съставляват 80% от общата привлекателност на мъжете.

Новото изследване следва поредица от скорошни проучвания, изследващи привлекателността на мъжете.

Когато се стигна до височина, едно скорошно проучване, проведено от Match.com, констатира, че жените са най-привлечени от ниските мъже.

Междувременно изследователи от Университета на Пенсилвания разкриха, че плешивите мъже се смятат за по-привлекателни от тези с коса.

Така че, ако сте нисък, плешив и мускулест, дамите вероятно вече са подредени зад ъгъла за вас..

ВИЖТЕ ОЩЕ