НАЧАЛО / НОВИНИ ОТ СВЕТА

Заспиването с мобилния телефон може да причини рак и безплодие.

Дата: 2017-12-19

telefonite vredqt

Хората тряба да държат мобилните си телефони на разстояние, за да намалят излагането на радиация и свързаните с това рискове за здравето.

Предупреждението от калифорнийското министерство на здравеопазването идва след убедителни доказателства, че употребата на мобилни телефони може да бъде свързана с редица здравни проблеми, включително рак, лошо психично здраве и репродуктивни проблеми.

Въпреки че изследванията не са успели да докажат окончателно, че употребата на мобилни телефони е опасна, има достатъчно изследвания, свързващи двете, за да се гарантира предпазливост, особено сред децата, съобщава Daily Mail.

Съобщението идва, след като няколко града, включително Бъркли и Сан Франциско, издадоха местни предупреждения, че трябва да седят на известно разстояние между телефоните и телата си.


Докато RF от мобилни телефони остава на дъното на излъчването на тотема, научните изследвания показват, че нашето често и близко излагане на мобилни телефони означава, че това може да бъде достатъчно, за да ни изложи на риск.

Тук тя обяснява, че RF емисиите на iPhone са тествани на 5 мм от тялото и попадат в стандартите за безопасност на САЩ, както и дават съвети за намаляване на експозицията като използване на високоговорители или аксесоари за свободни ръце.

Нещо повече, новите насоки в Калифорния отбелязват, че RF може да проникне по-лесно в мозъчната материя на децата, отколкото при възрастни.

Предишни проучвания показват, че излагането на мобилни телефони може да причини тумори в мозъка или ушите, а психолозите предупредиха, че това може да бъде свързано и с лошо психично здраве, внимание и сън при тийнейджърите.

Други тревожни проучвания показват силни връзки между броя на сперматозоидите и качеството на сперматозоидите.

ВИЖТЕ ОЩЕ