НАЧАЛО / НАУКА И ТЕХНОЛОГИИ

Тази технология на Samsung може да зарежда батерията на вашия смартфон само за 12 минути

Дата: 2017-11-29

Samsung batery

Samsung има нова технология която дава на батерията Ви 5 пъти по-скоростно зареждане. Новата технология на Samsung се нарича "графенова топка" и увеличава скоростта на зареждане на телефона ви.

Samsung има нова технология която дава на батерията Ви 5 пъти по-скоростно зареждане. Новата технология на Samsung се нарича "графенова топка" и увеличава скоростта на зареждане на телефона ви. Новата функция увеличава капацитета на батерията с 45%. Новият материал се нарича графен, който е въглероден алоотроп. Отдавна се счита за алтернатива на силиций и други форми на въглерод, особено за процесори и батерии.


Технологията на Samsung за графинска топка има потенциала да бъде използвана в следващото поколение смартфон батерии, съобщиха от компанията в прессъобщение. Технологията е разработена от изследователи в Samsung Advanced Technology Institute (SAIT) в сътрудничество със Samsung SDI и Университетската гимназия по химическо и биологично инженерство в Сеул. Компанията твърди, че теоретично батериите, базирани на графени бали, се нуждаят само от 12 минути, за да се заредят напълно. Това означава, че може да се окаже революционен както за смартфони, така и за електрически автомобили.

Samsung е казал, че в сравнение с обикновените батерии с литиево-йонна батерия батериите базирани на графена са по-хладни по време на работа и могат да поддържат стабилна температура от 60 градуса по Целзий. Това би могло да помогне при "стабилните температури на батериите са особено важни за електрическите превозни средства".

Samsung обясни технологията като: "Тази" графенова топка "се използва както за анодния защитен слой, така и за катодните материали в литиево-йонните батерии. Това гарантира увеличаване на капацитета за зареждане, намаляване на времето за зареждане, както и стабилни температури. "

Междувременно д-р Son In-hyuk, ръководител на проекта за SAIT, заяви: "Нашите изследвания позволяват масов синтез на многофункционален композитен материал графен на достъпна цена. Същевременно успяхме значително да подобрим възможностите на литиево-йонните батерии в среда, в която пазарите на мобилни устройства и електрически автомобили бързо нарастват. "

ВИЖТЕ ОЩЕ