НАЧАЛО / НАУКА И ТЕХНОЛОГИИ

Samsung Galaxy S9: Дата на пускане, цена, спецификации и слухове за първия Android смартфон на 2018

Дата: 2017-12-16

samsungs9

Samsung поставя бара за водещи смартфони в началото на 2017 г. със своя зашеметяващ Galaxy S8 и няма никакво съмнение, че южнокорейската техническа електроцентрала се стреми да направи същото и през 2018 г.

Компанията съобщи за S8 през март, което улови известно разочарование, тъй като традиционно разкрива новите си телефони на технологичната конференция на Mobile World Congress през февруари.

Предоставянето на тази година беше еднократна, можехме да видим Samsung Galaxy S9 само за три месеца.

Няма официална дума от Samsung, но вече има много слухове, които се разпространяват в интернет. Заедно с Google Pixel, Samsung Galaxy S8 се появи като добра алтернатива на телефоните на Apple iPhone 8 и iPhone X.

Samsung беше първата компания, която експериментира с дисплей от край до край, както и с функции за отключване с сканиране на лица. Други аспекти на телефоните, подобно на личния асистент на Bixby, не успяха да излязат.

Но е много вероятно новият Galaxy S9 да има много интересни функции - но няма да е евтин. Ето всичко, което знаем за него досега.


Дата на излизане

Както бе споменато, очакваме Samsung Galaxy S9 да бъде разкрит някъде около февруари или март на следващата година. Това със сигурност ще бъде показано на гръмко Samsung "Unpacked" събитие.

Независимо дали това ще бъде в Mobile World Congress или събитието на Samsung, остава да се види.

Дори и след като телефонът бъде обявен, обикновено отнема няколко седмици преди да влезе в магазините. За да бъдем консервативни, ще оценим Samsung Galaxy S9, който ще се появи около края на март или началото на април следващата година.

Един интригуващ слух е, че телефонът може да се започне през януари - поради факта, че инженерите на Samsung започнаха да работят по-рано от обичайното на OLED дисплея на телефона.

Цена

Не очаквайте Samsung Galaxy S9 да бъде евтин.

Много малко вероятно Samsung да пусне цената за по-новия си телефон, така че да очаквате, че ще струва поне £689. Остава да се види дали компанията ще се сравнява с Apple, струващ над 1000 лири.

Дизайн

Galaxy S8 на Samsung за цял екран спечели много похвали, когато беше пусната, така че е много малко вероятно да промени дизайна по всякакъв смислен начин.

Нещо повече камера с двоен обектив. Samsung представи тази функция с последните Galaxy Note 8, така че не е изненадващо, че ще се пренесе в Samsung Galaxy S9.

Както стана обичайно, вероятно можем да очакваме две различни версии на S9; редовен модел и по-голям модел "S9 Plus".

ВИЖТЕ ОЩЕ