НАЧАЛО / НАУКА И ТЕХНОЛОГИИ

Няколко полезни съвета за батерията на Apple телефона ви.

Дата: 2017-12-23

iphone-battery

Apple се оказа зашеметена в спор, след като прие, че умишлено забавя iPhone, когато старее. В основата на проблема е живота на батерията.

Компанията твърди, че тя подтиска изпълнението като предпазна мярка. iPhones използват литиево-йонни батерии, които се разграждат с течение на времето, а Apple казва, че ако не работи с газ, ще има по-голям риск вътрешните компоненти да се повредят и телефоните да се изключват неочаквано.

За щастие, има някои стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите издръжливостта на вашия iPhone.

Рационализиране на известията

Без известия телефонът ви няма да е половината от толкова полезен, колкото е. Съществуват обаче някои препоръки от любимото ви телевизионно стрийминг приложение, например - вероятно можете да живеете без.

Деактивирането на известията за някои приложения може действително да ви помогне да удължите живота на батерията на телефона си. В менюто "Настройки" докоснете Известия и решете кои приложения не се нуждаят от известия.

Деактивиране на автоматичното синхронизиране

Някои приложения, като имейли и социални мрежи, постоянно се изпълняват на заден план дори когато не ги използвате, за да сте сигурни, че виждате актуализирана информация и актуализации, когато ги отворите отново.

Можете да го изключите, като отворите "Настройки", "Обща информация" и "Опресняване на приложението за фон".


Тъй като автоматичната синхронизация е наистина полезна, препоръчваме ви да я деактивирате само когато знаете, че ще имате много нисък живот на батерията. Изключете услугите за местоположение

GPS е огромно източване на батерията на телефона ви и фактът, че все повече и повече приложения използват данните за местоположението ви, за да приспособят опита ви, не правят нещата по-лесни.

Освен ако не се опитвате да откриете пътя си с приложението Карти, трябва да можете да излезете с него. За да изключите GPS, отворете Настройки, Услуги за поверителност и местоположения.

По-ниска яркост

Екранът на телефона ви е отговорен за най-голямо въздействие върху живота на батерията ви и е лесно да ограничите колко енергия се използва. Автоматичната яркост е удобна, но често настройва яркостта на екрана до малко по-високо ниво, отколкото трябва да бъде. Изключването на автоматичната яркост, настройването на яркостта на дисплея на по-ниско ниво и настройването му, когато е необходимо, е по-малко удобно, но много по-разумно.

Сири

Виртуалните асистенти стават все по-способни и следователно все по-важни в очите на технолозите. Не всички потребители споделят ентусиазма си, но рядко - ако изобщо ги използват.

Независимо дали използвате Siri или не, по подразбиране винаги се слуша за задействани думи, а това отнема живота на батерията. За щастие, можете да изключите това, като отидете на Settings, Siri и Allow "Hey Siri".

Деактивирайте вибрацията

Вибрацията е чудесна среда между потенциално разрушителна мелодия и обща, несигурна тишина, но също така използва най-много живот на батериите от трите варианта.

Можете да направите крачка напред, като изключите и обратната връзка, която е успокояваща, но в крайна сметка ненужна.

Изключете връзките

Ако сте свързани с Wi-Fi мрежа, изключете мобилните си данни и обратно. По същия начин не забравяйте да изключите Bluetooth и NFC, когато не ги използвате. Използвайте самолетен режим

Режимът на самолета не е само за вас, когато пътувате с самолет. Ако знаете, че няма да имате или няма да имате нужда от сигнал или Wi-Fi връзка за доста време, струва си да активирате самолетен режим.

ВИЖТЕ ОЩЕ

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАС!

Това не е спам. Вашият имейл адрес ще бъде използван само от Vempos.

FACEBOOK

НЕ ПРОПУСКАЙ