НАЧАЛО / НАУКА И ТЕХНОЛОГИИ

Хакерите се насочват към купувачите на Victorias Secret в подготовката за Коледа

Дата: 2017-11-28

Victoria Secret Hackers

Хакерите са заговорничили да атакуват клиентите на Victoria's Secret преди натоварения коледен сезон, предупредиха експертите по сигурността.

Киберпрестъпниците се подготвят за скок в онлайн пазаруването по време на празничния период, като предлагат инструменти за хакване на марката за бельо и нейните клиенти.


Изследователи от израелската фирма CyberInt откриха, че хакерите продават и клиентски сметки, което показва потенциално нарушение на сигурността, въпреки че не може да провери дали сметките са реални.

Сметките бяха продадени в рубли, което предполагаше, че са били получени от руски онлайн престъпници, които сега искат да ги продадат.

Изследователите откриха и запас от инструменти на тъмната мрежа, използвана за насочване към клиенти, включително фалшиви приложения за смартфони, които се преобличат като официалното приложение Victoria's Secret, както и списък с уязвимости на неговия уебсайт.

Cyber атаките срещу онлайн търговците на дребно се удвоиха през последната година, тъй като престъпниците откриват по-изобретателни начини да се опитат да откраднат детайлите на купувачите.

В този случай една тъмна уеб реклама твърди, че официалният уебсайт на Victoria's Secret е уязвим и зловреден софтуер, който може да бъде поставен там с надеждата да зарази невинни клиенти, които нямат представа, че са заразени.

Три версии на фалшиви приложения с марката на Victoria's Secret също са на разположение, допълнени с софтуер в троянски стил, предназначен да предаде пълен контрол над устройството, в което е инсталиран.

Ако някой изтегли приложението, той ще предостави на измамниците пълен достъп - включително снимки, документи, навици за сърфиране и потенциални банкови данни.

CyberInt препоръча марката "сутиен", известна от развълнуваните ангели на Виктория Амазонка, да се свърже със собствениците на сметките, за да могат да променят паролата си. Той също така призова своите адвокати да застрашат фалшивите разработчици на приложения с правни съобщения относно авторските права. "Victoria's Secret" е свързана за коментар. Изследователите твърдят, че марката GAP и козметиката Kohl изглеждат също като цели на онлайн хакери.

ВИЖТЕ ОЩЕ