НАЧАЛО / НАУКА И ТЕХНОЛОГИИ

Facebook принуждава потребителите да качват selfie за да докажат, че са тези, за които твърдят, че са

Дата: 2017-11-29

facebook selfie

Facebook започна да иска от потребителите да качват снимки на лицата си, за да имат достъп до сметките си.

Изглежда, че е нов вид CAPTCHA и се използва от социалната мрежа за проверка на идентичността на хората.

Facebook ще ви затвори от профила ви, ако решите да не качите изображение или да качите изображение, което смята за "невалидно", казват потребителите.

Екранна снимка, публикувана в Twitter тази седмица, съобщава: "Моля, качете снимка на себе си, която ясно показва лицето ви. Ще го проверим и след това ще Ви изтрием за постоянно от нашите сървъри.

Говорител на Facebook заяви пред Wired, че новата система е в състояние "да ни помогне да хванем подозрителна дейност в различни точки на взаимодействие на сайта, включително създаване на профил, изпращане на заявки за приятели, настройване на плащания на реклами и създаване или редактиране на реклами".


Въпреки че функцията все още не е достигнала до всички потребители, тя за пръв път е забелязана от хората през април.

Facebook не ми позволява да вляза, иска да кача снимка на себе си, след това казва, че картината е невалидна , пише Reddit потребител на 7 април.

Други хора, които коментираха публикацията, заявиха, че ще се натъкнат на едно и също нещо, като някои казват, че Facebook ги е накарала да качват нова снимка всеки път, когато се опитаха да влязат.

"Като част от непрекъснатите ни усилия за по-добро откриване и премахване на съдържание, което нарушава стандартите ни за общността, използваме технологията за съвпадение на изображения, за да предотвратим споделянето на неконвенционални интимни изображения във Facebook, Instagram, Facebook Groups и Messenger", каза Antigone Davis , Ръководител на глобалната сигурност на Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ