НАЧАЛО / НАУКА И ТЕХНОЛОГИИ

Браузърът Microsoft Edge вече е налице за Android и iOS

Дата: 2017-12-02

noviqt browser microsoft edge

През октомври тази година Microsoft обяви наличието на Edge Browser в бета версия за потребителите на iOS и Android. Базираната във Вашингтон компания в Редмънд вече пуска стабилната версия на своя браузър Edge на потребителите - iOS и Android. Microsoft обяви пускането на Edge чрез публикация в блога в четвъртък, в която заяви: "Имаме удоволствието да съобщим, че премахваме етикета" Визуализация "от нашето приложение за Android и iOS."

Microsoft Edge създава едно непрекъснато преживяване за потребителите на Windows 10 и техните устройства, отбелязва компанията. С помощта на Edge, достигащ до всички потребители на Android и iOS, Microsoft донесе две нови функции в браузъра. Едната е паролата за роуминг, а втората е Тъмната тема. Microsoft очевидно е добавила тези две функции, след като е обмислила обратната връзка от потребителите, които са тествали браузъра Edge, когато са били в предварителен преглед.

Новата функция за роуминг пароли работи по начин - например, представете си, че променяте паролата на профила си, като използвате функцията за роуминг пароли, няма да трябва да въвеждате отново паролата, в случай, че превключите устройството си. Той ще бъде автоматично актуализиран. "Запазете нова парола на телефона си и тя ви препраща към вашия компютър", отбелязва Microsoft, докато разяснява функцията за роуминг пароли.


Освен тези две нови функции, Microsoft Edge за iOS и Android също се предлагат с функции като - вашите любими, четене на списъци, нова страница на раздел, преглед на четене, синхронизация на данни, Hub view, QR Code Reader, Voice Search, InPrivate и други. "Това, което прави Edge наистина отличителен е способността да продължите на компютъра си, което ви позволява да отворите веднага страницата, която търсите в компютъра си, или да го запазите, за да работите по-късно", отбелязва Microsoft в блога си.

Други функции, като Reading View, ще ви позволят да реорганизирате съдържанието на уеб страница, по същество прави процеса на четене по-прост, докато QR Code Reader ще ви позволи лесно да четете QR кодове с натискането на бутон. Edge идва с функцията за гласово търсене, с която можете да използвате гласа си, за да търсите в мрежата. Накрая InPrivate работи много като режим "инкогнито" - не запазва данните ви за сърфиране.

Отсега Microsoft Edge за iOS се предлага в САЩ, Китай, Франция и Великобритания. Докато за Android се предлага в САЩ, Австралия, Канада, Китай, Франция, Великобритания и също в Индия. Microsoft също планира да донесе MS Edge за iOS и Android на допълнителни пазари през следващите дни.

ВИЖТЕ ОЩЕ