НАЧАЛО / НАУКА И ТЕХНОЛОГИИ

Apple твърди, че работи върху лазерния 3D сензор за iPhone 11

Дата: 2017-11-23

Apple 11

Apple Inc. работи на триизмерна сензорна система за iPhone през 2019 г., което е още една стъпка към превръщането на телефона в водещо устройство с увеличена реалност, според хората, запознати с плана.

Bloomberg излезе днес с доклад, който подсказва, че Apple разработва нов "3D сензор" за задната част на телефона от 2019 г., който ще бъде използван за подобряване на приложенията и услугите за разширена реалност на компанията.Сензорът TrueDepth отпред на Apple е една от най-големите характеристики на новия iPhone X. Използва се за набор от функции, включително технологията за разпознаване на лица, която отключва телефона и animojis, които се превръщат в една от най-популярните му функции.

Но няма да е възможно просто да добавите тази технология в гърба, както и предната част на новия телефон. На iPhone X фотоапаратът работи само чрез изпращане на инфрачервена светлина и гледане как тя отскача от лицето - но това няма да работи по-дългите разстояния и по-сложните предмети, които задната камера ще трябва да види.

Добавянето на сензор за обратно виждане ще даде възможност за повече приложения с подобрена реалност в iPhone. ARKit на Apple вече демонстрира някои изключително впечатляващи примери за увеличена реалност на iOS устройства и е логично Apple да се стреми да натисне това предимство, като добави към хардуерния си арсенал. Времето може и да не е сигурно, но този 3D сензор съвпада с най-новата история на Apple - която включва Taptic Engine, A11 Bionic процесор и цялата система FaceID - за да увеличи дългогодишния си софтуерен потенциал.

ВИЖТЕ ОЩЕ